5 Tips voor als je niet kunt inloggen bij Instagram

Bij een app zoals Instagram kiezen de meeste mensen ervoor om het wachtwoord te onthouden op de smartphone, zodat je niet iedere keer opnieuw hoeft in te loggen. Maar het kan altijd voorkomen dat je – bijvoorbeeld door een update – toch opnieuw je gegevens moet invoeren.

Erg vervelend als dit niet lukt, zeker als je ervan overtuigd bent dat je inloggegevens kloppen. Hoe kan het dan dat je niet kunt inloggen bij Instagram? En misschien belangrijker nog, hoe zorg je dat het wel werkt? Daar willen we in dit blogbericht graag antwoord op geven.

1. Wachtwoord opnieuw opvragen

Als het niet lukt om bij Instagram in te loggen kun je gebruik maken van de mogelijkheid om je wachtwoord opnieuw in te stellen. Je krijgt dan via e-mail, telefoonnummer of Facebook-account de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord in te stellen. Als dit gelukt is kun je opnieuw proberen om je aan te melden.

2. Start je telefoon opnieuw op en check je internetverbinding

Wanneer Instagram niet werkt of het lukt niet om je aan te melden kan het soms helpen om je telefoon opnieuw op te starten. Als je telefoon opnieuw is opgestart is het ook belangrijk om even na te kijken of je internetverbinding wel goed werkt.

3. Verwijder de app en installeer het opnieuw

Je kunt ervoor kiezen de app van je telefoon of tablet te verwijderen. Bij iOS apparaten houd je het Instagram icoontje ingedrukt, als deze begint te schudden kun je op het kruisje tikken om de app te verwijderen. Als je een android apparaat gebruikt ga je naar instellingen > applicaties > applicatiebeheer > Instagram en vervolgens tik je op verwijderen. Geen paniek, je profielfoto en gegevens blijven gewoon bewaard ;-). Je kunt de app daarna weer downloaden en opnieuw proberen in te loggen.

4. Check of er een storing is

Het kan voorkomen dat er een Instagram storing is waardoor het niet mogelijk is om je aan te melden. Je kunt actuele storingen bekijken via Allestoringen.nl, hier staat vaak ook de oorzaak van het probleem en waar het probleem plaatsvindt.

5. Controleer je gebruikersnaam

Controleer altijd even of je Instagram gebruikersnaam wel klopt. Zeker wanneer je veel gebruik maakt van tekens kan er soms iets mis gaan. Wat ook handig is om te weten; je hoeft geen @ te gebruiken voor je gebruikersnaam wanneer je wilt aanmelden. Als je zeker weet dat je gebruikersnaam klopt, maar een vermoeden hebt dat je account mogelijk gehackt is (en de gebruikersnaam is veranderd) kun je twee dingen doen:

1. Controleer of je een e-mail hebt gehad waarin vermeld staat dat je gebruikersnaam of gegevens zijn veranderd.
2. Je kunt een vriend(in) vragen om je Instagram account te bezoeken en een screenshot te maken van je profiel zodat je kunt zien wat je huidige gebruikersnaam is.

Het kan overigens ook voorkomen dat je Instagram-account wordt uitgeschakeld omdat het in strijd is met de communityrichtlijnen of gebruiksvoorwaarden van Instagram waardoor je niet meer kunt inloggen.

Het is wel zo dat je hier altijd een melding van krijgt, als je deze melding niet krijgt is er dus waarschijnlijk toch sprake van een storing of aanmeld probleem bij Instagram.

Facebook Comments