Heeft Instagram een storing?

Instagram heeft mogelijk een storing.

Er kunnen verschillende oorzaken zijn bij een storing. Soms kun je wel gebruik maken van de Instagram app of website maar zijn er bepaalde functies niet mogelijk zoals zoeken of het taggen van anderen. Er zijn verschillende manieren om te checken of het gaat om een Instagram storing of dat bijvoorbeeld je internetverbinding niet optimaal is. Deze delen we graag met je!

Is er echt een storing?

Het is altijd een tegenvaller wanneer je Instagram wilt checken of een leuke foto wilt uploaden maar er is een storing bij/met Instagram waardoor dit niet gaat. Grrrrr…

Wanneer er een grote Instagram storing is die die bijvoorbeeld in bepaalde regio’s, landen of delen van de wereld betreft wordt dit veelal gemeld in het nieuws. Echter wordt niet iedere storing besproken en soms is het wel handig om te weten of het nou aan je telefoon ligt of aan de app die je gebruikt.

Wat je kunt doen om te kijken of het aan je telefoon of internetverbinding ligt is het volgende:

Controleer altijd even je internetverbinding

  • Indien je WiFi gebruikt: schakel even over naar mobiel internet en open Instagram opnieuw. Als de app het dan wel doet ligt het hoogstwaarschijnlijk aan je WiFi verbinding.
  • Voor mobiel internet: zet je telefoon voor een paar seconden in vliegtuigstand, als je vliegtuigstand weer uit zet zal je telefoon opnieuw gaan zoeken naar een internet verbinding. Soms kan dit helpen om een app, zoals Instagram, weer te gebruiken. Echter is dit alleen het geval als het ook echt aan je internetverbinding ligt.
  • Update de app: het kan voorkomen dat Instagram minder goed werkt als de app niet geupdate is. Check dus even of er een update klaar staat.

Mochten bovenstaande handelingen niet helpen is er waarschijnlijk toch sprake van een Instagram storing. Via Allestoringen.nl kun je actuele storingen bekijken. Op die plek worden alle, actuele storingen verzameld en vaak wordt er ook bij vermeld wat het probleem precies is en waar het plaatsvindt.

Kun je niet meer inloggen bij Instagram? Ook dat kan veroorzaakt worden door een storing, echter zijn er voor dit probleem wel een aantal tips waardoor je (als het niet om een storing gaat) weer gewoon gebruik kunt maken van instagram!

Facebook Comments

25 Comments

  1. Bij een van mijn accounts kan ik mijn stories niet meer delen. De button “verslag” is weg. Alleen “opslaan” en “verzenden naar” staan er nog.

  2. Er is een probleem met je verzoek krijg ik. Opnieuw opstarten, ook de telefoon, werkt niet. Ik kan op internet ook weinig vinden als oplossing. Blijkbaar heeft half nederland er last van :/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>